Blog

  • főoldal
  • Blog
  • Arckezelések nyáron: mit szabad és mit nem?
Arckezelések nyáron: mit szabad és mit nem?

Arckezelések nyáron: mit szabad és mit nem?

online időpontfoglalás
Az erős UV sugárzás nem minden kezelésnek kedvez, néhányról sajnos le kell mondanunk a nyári hónapokban. Aggodalomra azonban semmi ok, még így is jócskán maradnak olyanok, amelyekkel nyugodtan szépülhetünk, bár a megszokottnál óvatosabbnak és körültekintőbbnek kell lennünk. Mely beavatkozásokon vehetünk részt és mire kell figyelnünk nyáron?

Kezelések nyáron is kellő odafigyeléssel

Ami az orvos-esztétikai kezeléseket illeti elég egyszerű a nyár: a hámsérülést okozó lézeres kezeléseket és az erős hámlasztásokat kivéve szinte mindent lehet, ha betartunk néhány fontos szabályt és követjük a bőrgyógyász szakorvosunk utasításait. A fényvédő használata pedig kötelező nemcsak a kezelések után – tudtuk meg dr. Ekaterine Paschali doktornőtől, a Royal Clinics bőrgyógyász szakorvosától. A kezeléseken való részvétel tehát attól függ, hogy mik a terveink a nyárra.

Mikrotűs kezelések a pattanásokra és pigmentációra

A nyári hőségben a faggyúmirigyek túltermelődhetnek és pattanások jelenhetnek meg arcunkon. Ilyen esetben a mikrotűs kezelések tökéletes megoldást jelenthetnek, de hatékonyan kezelhetjük vele a napsugarak okozta pigmentációt is, mivel nem befolyásolja az UV sugárzás. A Scarlet RF frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás akár már az első alkalom után látványos hatást eredményez. A mikrotűk segítségével a pulzáló rádiófrekvencia bejutva a bőrbe beindítja annak természetes öngyógyító folyamatát, amelynek köszönhetően halványulnak a pigmentfoltok és rugalmasabbá válik a bőr.

Anti-aging kezelés nyáron is

Ugyanígy az anti-aging stratégiánkat sem kell megszakítanunk a nyári hónapokban: akár egy FTC felszívódó szálas kezelésen is részt vehetünk, a bevérzésekre azonban fokozottabban oda kell figyelnünk. Az ilyen beavatkozást semmiképp ne a nyaralásunk elé tervezzük, ugyanis a fogazott cog szálak behelyezése után akár két hétig is hanyagolnunk kell a sportolást, a megerőltető mozgást és a napozást. Érdemes jó előre megtervezni a nyári kúráinkat, hogy a nyaralást már gondtalanul és üde bőrrel tölthessük.



Mi a baj a lézerekkel és az erős peelingekkel?

A lézerek és a peelingek többségét a téli hónapokra kell halasztanunk. Ennek oka, hogy a napsugarak káros hatással vannak az újonnan kezelt hámrétegre. Ha erős nap éri a lézerkezelt bőrt, azon foltok jelenhetnek meg és a bőrszerkezet is sérülhet. De vannak kivételek!

Az olyan enyhébb lézereket, amelyek nem okoznak hámsérülést nyáron is lehet alkalmazni. Ilyen például a kettős hullámhosszú Q-kapcsolt ND:YAG lézerrel végzett Carbon Peel kezelés, amely hővel dolgozik és kevés irritációval jár. Hámlasztó, pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nyáron is azonnali friss megjelenést biztosít.



A peelingek esetében az erős, kémiai hámlasztásokról kell lemondanunk, de a felszíni enzimes peelingek a nyári bőrápolási rutinunkba is bekerülhetnek. Az Image Skincare kezelések között az I PEEL Signiture Lift a bio aloe vera, a C-vitamin és gyümölcsenzimek hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a pirosságot, fehéríti a bőrt, a hialuronsav pedig gondoskodik a bőr hidratáltáságáról.

Szeretnéd, hogy nyáron is üde, ragyogó legyen a bőröd és az arcfeszesítő kúrádról sem szeretnél lemondani? Jelentkezz konzultációnkra ide kattintva, vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon.
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben

Gyors bejelentkezés

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing