Szolgáltatásaink

Carbon peel kezelés Nd:YAG lézerrel

Carbon peel kezelés Nd:YAG lézerrel

online időpontfoglalás
A carbon peel (vagy karbon peel, carbon peeling, soft peeling) forradalmi lézerkezelés, mely olyan felszíni lézeres hámlasztó, pórusminimalizáló, pórusösszehúzó kezelés, ami egyben finom gyulladáscsökkentő és kollagénstimuláló hatással is bír. A bőr regenerálódási ideje minimális a kezelés után. Kifejezetten hatékony zsíros bőr esetén, a mitesszeres bőrre, a tág pórusokra. Ajánlott a hámlasztás céljára, a kollagén termelődésének fokozására. Azonnali friss megjelenést biztosít, a kezelést követően a bőr puhább, simább, feszesebb. 
A biztonságos és fájdalommentes kezelés életkortól függetlenül, bármely bőrtípus esetében, az év minden évszakában alkalmazható.
A kezelést vadonatúj Q-kapcsolt Nd:YAG lézerünkkel végezzük. 
Bár peelingnek nevezik, a carbon peeling és a kémiai peeling közötti eltérés az, hogy a lézeres carbon peel hővel dolgozik a savak helyett. Mivel mellőzi a savakat, ha valaki olyan elváltozástól szenved, mint pl. az ekcéma, a carbon peel kevesebb irritációt jelent számára, mint a kémiai peeling. 
 
A carbon peel hatásai
Tisztító hatás:
A szén bejut a pórusok mélyébe, és magába szívja, felveszi a pórus mélyéből a faggyút és a szennyezőanyagokat. A lézer a szénrészecskéket célozza és pusztítja el és közben magával viszi a szénrészecskék által abszorbeált anyagokat is, kitisztítva a bőrt.
Hámlasztó hatás:
Az eltávolított hámsejtek, mitesszerek révén javul a bőrkép, a felrobbanó szénrészecskék finoman és kíméletesen hámlasztják a felszínt. A bőr puhább, sugárzóbb, csökken a pórusok mérete és egyenletesebb a bőrfelszín.
Fiatalító hatás:
A karbon peeling a bőr mélyebb rétegeit is megcélozza, a hőhatás pedig stimulálja a kollagén termelését, amelynek eredményeképpen a bőr feszesebbé válik, a ráncok simulnak, a bőr ragyog. Kiváló lehetőség a felszíni ráncok kezelésében.
Aknét és zsíros bőrt kezelő hatás:
A karbon peeling során termelődő hő még két pozitív hatásról gondoskodik. Egyrészt csökkenti az aknét okozó P. cnes baktériumok számát, így könnyebben kezelhetőek a pattanások, elváltozások, és a hő hatására összébb húzódnak a faggyúmirigyek, így csökken a termelődő faggyú mennyisége, ennek révén pedig kevésbé tömődnek el a pórusok. A kezelés a testen is alkalmazható, például háton, mellkason. Nagyon jó opció azoknak, akik erős akne esetén ódzkodnak a gyógyszeres kezeléstől! 
 
Természetesen, mint minden kezelés esetén, javasolt kiegészíteni a kezelést a megfelelő otthoni ápolási termékekkel, és kötelező a napi szintű fényvédelem. Már egy kezelés után is látható a változás, de a maximális, hosszan tartó kezelésekhez javasoljuk a rendszeres carbon peel kezelést. 
 
Gyakoriság
A kezelésekre 2-4 hetes időközönként kerülhet sor, és javasolt a 3-5 alkalom igénybevétele, utána pedig az elért eredmények fenntartásához 2-3 havonta egy fenntartó kezelés. 
 
 
Indikációk
Összefoglalva, az alábbi problémák esetén javasoljuk a carbon peelt:
 
  • akne
  • akne miatti pigmentálódás
  • aknés hegek
  • tág és eltömődött pórusok
  • melazma
  • fény okozta öregedés
  • ráncok 
A beavatkozás menete, előápolás, utóápolás
A kezelés előtti egy héten fel kell függeszteni a retinolos termékek használatát, illetve, ha még korábban nem tette meg, minden nap használjon fényvédőt. Maga a kezelés az arcon összesen 30 percet vesz igénybe. Emiatt sorolják az ebédidős kezelések közé. 
A smink eltávolítása és a bőr alapos letisztítása után karbonpasztát viszünk fel a bőrre. A szén felszívja az olajat, szennyeződést, a pórusok mélyéből is. A paszta száradása Ön kap egy védőszemüveget, hogy védjük a szemet a lézersugártól. A kezelő az Nd:YAG lézerrel, alacsony energia-beállítással végigpásztázza a bőrt. A lézer szétrobbantja a szénrészecskéket. Az elégett, a szennyeződést tartalmazó szénport elszívóval elvezetjük a kezelt területről. Kezelés után hidratáló krémet és fényvédőt viszünk fel a területre.
Érzékeny bőr a hő hatására a kezelés során kipirosodhat, mely átmeneti és magától megszűnik.
Utóápolás során, a lézeres carbon peel után gyengéden ápolni szükséges a bőrt és gondoskodni kell elegendő hidratálásáról, ugyanis pár napon keresztül a bőr száraz lehet, hámlás is előfordulhat. Egy héten keresztül kötelező a min. 30-as SPF fényvédő használata. Szintén legalább 5 napig kerülje a retinolos termékeket a bőrén. Legalább egy hétig ne végezzen semmilyen hámlasztást, ne vegyen igénybe abrazív vagy invazív beavatkozást. 
 

Szeretnék bejelentkezni

AMENNYIBEN RENDELKEZIK FÉNYKÉPPEL A PROBLÉMÁRÓL, KÉRJÜK TÖLTSE FEL
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben

Gyors bejelentkezés

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing