Blog

BŐRÁPOLÁSI TIPPEK TÉLRE

BŐRÁPOLÁSI TIPPEK TÉLRE

Online konzultáció

1. Keress fel szakértőt
Képzett szakember, bőrterapeuta, illetve súlyosabb esetben bőrgyógyász biztosan tud hasznos tanáccsal szolgálni, megfelelő javaslatot tesz a bőrápolási termékekre – melyek bizony személyenként eltérőek lehetnek. Ha valami bejön a barátnődnek, nem biztos, hogy neked is jó lesz. Keress fel olyan szakképzett bőrspecialistát, aki a Te bőröd állapotának megfelelő termékeket választja ki. Foglalj időpontot a Royal Clinics központba, ahol a kollégák egy digitális géppel megvizsgálják, hogy a bőröd mennyire hidratált vagy száraz, rugalmas, mikroszkópi nagyításban mutatják meg a bőrfelszín egyenletességét, akár a felszíni ereket, tesztelik a faggyútartalmat – azaz teljeskörű bőrállapot felmérésre van lehetőséged. Sőt a diagnosztikát követően kiválasztják Neked azokat a termékeket, melyekkel otthon egészségesen és szépen tudod tartani a bőrödet.
 
2. Erősebben hidratálj
Az a hidratáló krém, ami tavasszal és nyáron tökéletesen bevált, most bizony kevésnek bizonyulhat. Ilyen időben (ha a bőrödnek megfelelő), jól jöhet egy zsírosabb bázisú krém. Azonban figyelni kell arra, hogy nem minden olaj alkalmazható arcon. Kerülni kell az olyan termékeket, melyek eltömik a pórusokat.
 
3. Használj fényvédőt. Télen is?
Bizony, télen is ugyanúgy védeni kell a bőrt a túlzott fényhatástól. Kiváló megoldás lehet az Image fényvédős hidratálója, melyet különböző típusokban (pl. zsíros bőrre, érzékeny bőrre, vagy akár színezett formában) szerezhetsz be. Ne feledd, ha hosszabb ideig tartózkodsz a szabadban, használatát pár óránként ismételd.
 
4. Kéz a kézben
A kéz bőrében kevesebb a faggyúmirigy, így könnyebben kiszárad. Tehát a kéz bőrének megfelelő állapotban tartása ilyen időben több figyelmet követel magának. Ne hagyd, hogy a kezed bőre berepedezzen, kiszáradjon, viszkessen! Használj naponta többször kézkrémet, és mindig viselj kesztyűt a hidegben.
 
5. Kesztyű és zokni szárazon
Az átnedvesedett zokni és kesztyű akár viszketést, gyulladást, vagy még ekcémát is okozhat. Figyelj rá!
 
6. A levegőt viszont tartsd nedvesen
Ha a fűtés miatt száraz a lakásban a levegő, párologtass. Rengeteg féle párologtató közül tudsz választani, melyek amellett, hogy biztosítják a megfelelő páratartalmat, még díszítik is a lakást.
 
7. Víz, víz, víz – belülről is
A bőr testünk legnagyobb szerve. Nem elég kívülről ápolni, belülről is tehetsz érte. Sokszor hallottad, olvashattad, de nem hagyjuk ki mi sem: fogyassz elegendő vizet. Így lesznek képesek sejtjeid ideálisan működni, és betölteni a számukra kijelölt sokféle feladatot.
 
8. Forró vízben ázni - tiltólistás
Bármennyire is csábító egy hideg korcsolyázást követően, ne áztasd magad forró vízben hosszú időn át. Ezzel ugyanis ügyesen „leoldod” a bőrödet védő barrier réteget, ami a bőr nedvességtartalmát tartja, illetve védi is a bőrt. Helyette inkább langyos-meleg vízzel zuhanyozz. A hidratáló testápoló jobban felszívódik, ha rendszeresen radírozod is a bőrödet.
Fontos tudnivalók
  • Ha várandós vagy, illetve tervezel azzá válni, kérjük tudasd munkatársainkkal, hogy a számodra megfelelőbb kezelést és termékkombinációkat állíthassuk össze.
  • Esetleges aszpirin érzékenységről kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Ha Roaccutan vagy bármely szájon át szedhető isotretionin kúrában részesültél, kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Kezelés előtt 72 órával kerüld a retinol és származékainak alkalmazását.
  • Kezelés előtti 24 órában ne használj glikolsavat tartalmazó készítményt.
  • Ha aktív herpeszed van, sajnos a kezelést el kell halasztanunk, míg immunrendszered helyreáll. Ha sugárterápiában részesültél, kérünk, hogy tájékoztasd kezelődet.
  • A bőrminőségtől függően néhány esetben előfordulhat elhúzódó pirosság, irritáció és pikkelyesedés, szárazság és érzékenység.

ajánljuk figyelmedbe

4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

ELINDÍTOTTUK ONLINE KONZULTÁCIÓNKAT!

IMAGE SKINCARE ÚJDONSÁGOK

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

Hajhullás, androgén alopécia (Genosys HR3)
Bővebben
Kollagénindukciós terápia a Dermapen és a HIFU kezelések kombinációjával
Bővebben