Blog

BŐRÁPOLÁSI TIPPEK TÉLRE

BŐRÁPOLÁSI TIPPEK TÉLRE

online időpontfoglalás

1. Keress fel szakértőt
Képzett szakember, bőrterapeuta, illetve súlyosabb esetben bőrgyógyász biztosan tud hasznos tanáccsal szolgálni, megfelelő javaslatot tesz a bőrápolási termékekre – melyek bizony személyenként eltérőek lehetnek. Ha valami bejön a barátnődnek, nem biztos, hogy neked is jó lesz. Keress fel olyan szakképzett bőrspecialistát, aki a Te bőröd állapotának megfelelő termékeket választja ki. Foglalj időpontot a Royal Clinics központba, ahol a kollégák egy digitális géppel megvizsgálják, hogy a bőröd mennyire hidratált vagy száraz, rugalmas, mikroszkópi nagyításban mutatják meg a bőrfelszín egyenletességét, akár a felszíni ereket, tesztelik a faggyútartalmat – azaz teljeskörű bőrállapot felmérésre van lehetőséged. Sőt a diagnosztikát követően kiválasztják Neked azokat a termékeket, melyekkel otthon egészségesen és szépen tudod tartani a bőrödet.
 
2. Erősebben hidratálj
Az a hidratáló krém, ami tavasszal és nyáron tökéletesen bevált, most bizony kevésnek bizonyulhat. Ilyen időben (ha a bőrödnek megfelelő), jól jöhet egy zsírosabb bázisú krém. Azonban figyelni kell arra, hogy nem minden olaj alkalmazható arcon. Kerülni kell az olyan termékeket, melyek eltömik a pórusokat.
 
3. Használj fényvédőt. Télen is?
Bizony, télen is ugyanúgy védeni kell a bőrt a túlzott fényhatástól. Kiváló megoldás lehet az Image fényvédős hidratálója, melyet különböző típusokban (pl. zsíros bőrre, érzékeny bőrre, vagy akár színezett formában) szerezhetsz be. Ne feledd, ha hosszabb ideig tartózkodsz a szabadban, használatát pár óránként ismételd.
 
4. Kéz a kézben
A kéz bőrében kevesebb a faggyúmirigy, így könnyebben kiszárad. Tehát a kéz bőrének megfelelő állapotban tartása ilyen időben több figyelmet követel magának. Ne hagyd, hogy a kezed bőre berepedezzen, kiszáradjon, viszkessen! Használj naponta többször kézkrémet, és mindig viselj kesztyűt a hidegben.
 
5. Kesztyű és zokni szárazon
Az átnedvesedett zokni és kesztyű akár viszketést, gyulladást, vagy még ekcémát is okozhat. Figyelj rá!
 
6. A levegőt viszont tartsd nedvesen
Ha a fűtés miatt száraz a lakásban a levegő, párologtass. Rengeteg féle párologtató közül tudsz választani, melyek amellett, hogy biztosítják a megfelelő páratartalmat, még díszítik is a lakást.
 
7. Víz, víz, víz – belülről is
A bőr testünk legnagyobb szerve. Nem elég kívülről ápolni, belülről is tehetsz érte. Sokszor hallottad, olvashattad, de nem hagyjuk ki mi sem: fogyassz elegendő vizet. Így lesznek képesek sejtjeid ideálisan működni, és betölteni a számukra kijelölt sokféle feladatot.
 
8. Forró vízben ázni - tiltólistás
Bármennyire is csábító egy hideg korcsolyázást követően, ne áztasd magad forró vízben hosszú időn át. Ezzel ugyanis ügyesen „leoldod” a bőrödet védő barrier réteget, ami a bőr nedvességtartalmát tartja, illetve védi is a bőrt. Helyette inkább langyos-meleg vízzel zuhanyozz. A hidratáló testápoló jobban felszívódik, ha rendszeresen radírozod is a bőrödet.
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben