Szolgáltatásaink en

Orvosi nyomásterápia

Orvosi nyomásterápia

Online konzultáció

A nyirok egy húslevesszerű, nagy sejt, zsír- és fehérjetartalmú folyadék, melyet a nyirokrendszer szállít. Úgy keletkezik, hogy a verőerek által a szövetekhez szállított folyadék nem teljes, csak 90 %-át szállítja el a visszérrendszer, s emiatt a szövetek között rekedt, az eredeti mennyiség 10%-át kitevő folyadéktömeget a nyirokrendszernek kell többszörös átkapcsolódáson és szűrésen keresztül újra a vénás rendszerbe szállítani. Naponta körülbelül 3-4 l nyirok keletkezik és szállítódik.

A nyirokrendszer fő feladata a szervezetre káros anyagok elszállítása (a szervezet kukás autója :-)), de fontos szerepet tölt be a szervezet só- és vízháztartásának biztosításában és a külső betolakodók elleni védekezésben, azaz az immunitásban is.

Ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, probléma lép fel:
Sokan szenvednek a nehéz lábak tünetétől, főleg hosszú állást követően. Könnyen elfáradnak és lábukban túlzott fáradtságot éreznek, lábikragörcs és zsibbadás lép fel. Ha a kiváltó körülmények fennmaradnak, sokkal tárgyilagosabban megfogalmazható tünetek jelentkeznek főként az alsó végtagban: ödéma, pigmentálódás, stasis dermatosis, visszerek jelenhetnek meg.

A megoldás:
A nyomásterápia olyan mechanikus nyirokmasszázs terápiás módszer, melyet széles körben alkalmaznak fizikoterápiában, kozmetológiában, onkológián és angiológián, amikor a cél drenázs, a vénás és nyiroködéma csökkentése. Aktiválja a vérkeringést (mind a vénásat, mind a nyirokkeringést), stimulálja a szöveti nedvek felszívódását, és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását. Hasznos a visszerek megelőzésében az előzetes tünetek megjelenésekor. Támogatást nyújt operációt követő ödéma, cellulit és túlsúly kezelésekor, plasztikai célú zsírleszívás után. Javítja a gyenge perifériás keringést.

Nyomásterápia indikációi:
vénás és nyirokkeringés élénkítése, normális vérkeringés fenntartása, visszerek megelőzése az előzetes tünetek megjelenésekor (nehéz lábak, fáradt lábak, ödéma, vízvisszatartás, stb.), nyiroködéma vagy vénás ödéma, operációt követő ödéma (poszt masztektómiás nyiroködéma, stb.), poszttraumás ödéma, cellulit, túlsúly, trófiás funkció javítása és a bőrszövet rugalmasságának visszaállítása, szülés után, ágyhoz kötött betegeknél trombózis megelőzése, neurológiai betegségek (hemiplégia, paraplégia, stb.), izom algoneurodisztrófia, relaxálás (közvetetten stimuláljuk az egész keringést, ezáltal a szervezet well-being állapota is javul), kozmetikai műtét utáni gyógyulás, a normális állapot visszaállítása, főleg zsírleszívás után, általános méregtelenítés, gyenge perifériás keringés.

A kezelés menete:
A nyomásterápia nyirokmasszázs kezelés elején vérnyomást mérünk, és az Ön állapotának, keringésének és a kezelt problémának legmegfelelőbb kezelési programot választjuk ki. A gép automatikusan adaptálja a választott programban a nyomás erősségét a mért vérnyomás értékhez. Ún. csizma kerül az alsó végtagra illetve bizonyos programokban az ágyéki és a kar testrészekre is, ha az szükséges, melyek a programnak megfelelő ütemben, erősséggel és sorrendben imitálják mikroprecizitással a nyirokmasszázst.

A kezelés időtartama, szükséges kezelésszám:
A kezelési idő 20-45 perc. Ha önmagában alkalmazzuk a nyomásterápiát, heti 2-3 alkalom javasolt. Amennyiben túlsúly, zsírfelesleg, cellullit, stb. terápiában kiegészítő kezelésként szerepel alkalmazása, mindig az alakformáló kezelés után használjuk

Miért orvosi ez a nyomásterápia?
Ezzel a géppel megmérhető a kezelt személy vérnyomása, ezáltal személyre szabható a kezelés.  A szisztolés és diasztolés nyomás, a pulzus visszajelzést ad az Ön állapotáról és ehhez mérten lesz a kezelés erősebb vagy  gyengébb, illetve kerül kiválasztásra a program. A gép az értékekhez mérten szabályozza a pihenőidőt, a nyomás leengedésének időtartamát, a kezelés hosszát, az elért nyomást. Fontos jellemzője ennek az orvosi gépnek az, hogy a kezelést mindig pontosan, a talpról indítja, így garantált a talp vénás drenázsa, és a kezelés a végtag legtávolibb pontjától indul.

Tudom tovább fokozni az orvosi nyomásterápia kezelés hatását otthon?
Igen, javasoljuk az otthoni hideg vizes zuhanyzást, és drenázsfokozó készítmények használatát.

Mikor lehet szükségem nyomásterápiára?

Orthostatism esetén:
olyan személyekre jellemző, akik sokat állnak napközben (bolti eladók, fodrászok, nővérek, stb.)

Sedentarism esetén:
a testmozgás hiánya, és ezáltal az izmok pumpáló tevékenységének hiánya is elősegíti a hemodinamikai elváltozásokat.

Túlsúly, cellulit esetén:
a túlzott elhízásról illetve cellulitos szövetekben kimutatták, hogy a keringés lassul.

Hőhatás esetén:
a hő hatására a vénák kitágulnak, és megjelennek a visszerek. Ez a probléma jellemzően a magas hőmérsékletű környezetben munkát végzők között jelentkezik (szakácsok, pékek, üvegfúvók, stb.).

Mechanikai tényezők fennállásakor:
egy adott terület kompressziója, pl. géz, harisnya vagy harisnyakötő szorossága is előidézheti a keringés lassulását.
 
Figyelem! A fenti információk tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlatnak. Az Önnek legmegfelelőbb kezelési program összeállítása csak személyes konzultáción, diagnosztikát követően lehetséges.

Nyomásterápia egyedi beállítással túlsúly kezelés / Individual setting for weight control:
12 000 FT
33 €
Nyomásterápia OLEASLIM tekercseléssel / Combined with OLEASLIM wrapping:
15 000 FT
42 €
Nyomásterápia cellulit kezelő program / Cellulite, overweight program:
10 000 FT
28 €
Nyomásterápia egészségmegőrző / Health preventive program:
10 000 FT
28 €
Nyomásterápia operáció utáni vénás kezelés / Vein treatment after surgery:
12 000 FT
33 €
Nyomásterápia vénás keringési probléma, ödém, elefantiasis, stb. / Vein circulation problem:
12 000 FT
33 €
Nyomásterápia vízvisszatartási probléma / Water retention problem:
10 000 FT
28 €

Szeretnék bejelentkezni

AMENNYIBEN RENDELKEZIK FÉNYKÉPPEL A PROBLÉMÁRÓL, KÉRJÜK TÖLTSE FEL
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

Kollagénindukciós terápia a Dermapen és a HIFU kezelések kombinációjával
Bővebben
ROYAL ANYAGCSERE BELGYÓGYÁSZATI PROGRAM
Bővebben

Gyors bejelentkezés