Blog

 • főoldal
 • Blog
 • Peeling kisokos: a kémiai típusú kezeléstől a lézerekig
Peeling kisokos: a kémiai típusú kezeléstől a lézerekig

Peeling kisokos: a kémiai típusú kezeléstől a lézerekig

online időpontfoglalás
Ősszel ismét kezdetét vette a peeling szezon, itt az idő, hogy felfrissítsd a bőrödet! Nyáron, az UV sugárzás miatt nem ajánlott az erősebb, savas kezelések alkalmazása, a hűvösebb évszakok viszont tökéletesek ahhoz, hogy problémás, fáradt bőrödet újra lendületbe hozd és visszanyerje ragyogását. A forradalmian új koncepciót megvalósító Image Skincare peelingek igazán személyre szabott kezelést tesznek lehetővé, amelyek illeszkednek a bőröd típusához és a kezelni kívánt problémához.
 
A hámlasztásnak kétféle formája ismert, a mechanikai és a kémiai. A mechanikai hámlasztás mikrodermabráziót vagy valamilyen abrazív (felületet koptató) textúrájú anyagot alkalmaz a külső keratinociták eltávolítására. Míg a kémiai hámlasztás hidroxisavakat, pl. glikolsavat, tejsavat, almasavat használ, melyek a sejteket összetartó kötéseket oldják, a gyümölcssavak, pl. a papain és ananász szintén kémiai hámlasztóként a proteint (keratint) oldják, ezáltal puhítják a bőrt és megszabadítják az elhalt hámsejtektől. A rendszeres hámlasztás felgyorsítja a bőr természetes megújulási folyamatát, segíti az akne szabályozását, megszünteti az egyenetlen bőrtónust, elszíneződést, mérsékli a finom vonalakat és ráncokat, a bőrt a puhává és ragyogóvá teszi.
Nem tudod még milyen típusú peelinget válassz? Segítünk a választásban!
 
 
Image Skincare peelingek egyénre szabva
 
Ez a kémiai típusú peeling rendszer abban tér el a hagyományos kúráktól, hogy rendszerre törekszik, melynek az első és az egyik legfontosabb lépése a bőröd megfelelő előkészítése a hámlasztásra. Ez a folyamat még a 6 alkalmas kúrakezelés előtt 2-4 héttel veszi kezdetét. Az előkészítés fontos, mert:
 • hozzájárul a megfelelő bőregészség eléréséhez
 • jobban tolerálja a bőr a hámlasztást
 • mélyebbre lehet bejuttatni a hatóanyagokat 
 • eltudjuk kerülni a mellékhatásokat
 • precízebb, pontosabb munka a vendég igényeire szabva
 • segíti a gyorsabb gyógyulást/regenerálódást
 • csökkenti a peeling utáni komplikációkat és a gyulladás utáni hiperpigmentációt
Az előkészítés után következhet maga a hámlasztás, mely közben a peelingek gondoskodnak a megfelelő hatóanyag ellátásáról és a bőr barrier védelméről. A hámlasztás után pedig nem szabad megfeledkezni az utóápolásról és a fényvédelemről sem!
 
Szénpasztával a zsíros, mitesszeres bőr ellen
Ha olyan elváltozástól szenvedsz, mint például az ekcéma, hagyd a kémiai savas peelingeket.  A Q-kapcsolt Nd:YAF lézerrel végzett carbon peel kezelés jobb megoldást lehet számodra, mert kevesebb irritációval jár. Ez a forradalmi, biztonságos és fájdalommentes lézerkezelés nemcsak pórusösszehúzó hatással bír, csökkenti a gyulladásokat is és stimulálja a kollagén termelését. Bőröd a kezelés után puhább, simább és feszesebbé válik. Bárki igénybe veheti életkortól függetlenül, de kifejezetten hatékony a zsíros, mitesszeres és tág pórusú bőr esetén. 

 
Hatékonysága abban rejlik, hogy a szén bejut egészen a pórusok mélyébe, ahol magába szívja a faggyút és a szennyezőanyagokat, majd a lézerrel a szénrészecskéket elpusztítva ezek az anyagok is távoznak a bőrből. Ha nagyon erős aknetől szenvedsz, de ódzkodsz a gyógyszeres kezeléstől, akkor sem kell csüggedned, ez a kezelés szintén Jolly Joker.
 
Kétféle lézerfény – feszesebb és egyenletesebb bőr
A Carbon Peel erősebb változata a Soft Peel kezelés, amely szintén a Q-kapcsolt Nd:YAG lézerrel történik, viszont a kétféle lézerfejnek és hullámhossznak köszönhetően sokkal szélesebb az indikációja. Lényegében a carbon peel felturbózott változata. A kezelés a zsíros és csillogó bőrrel szinte csodát művel, az eredmény: tisztább bőrfelszín, szűkebb pórusok, feszesebb és egyenletesebb bőr, de a pigmentáció is halványodik. 

A kezelés két lépésben valósul meg:
 • A bőr alapos letisztítását követően apró aktív szénvszemcséket tartalmazó krém kerül a bőrre, melyet az első lézer hőjével „felrobbantva” peelingezi a bőrt.
 • A másik lézerfejjel történő kezelés az olyan érzékeny területekre koncentrál, mint az orr, orrcák, szem körüli finom ráncok. A kezelés során aktiválódik a kollagén és az elasztin rostok termelése.
 
Ha még mindig nem tudod, melyik peeling lenne számodra a legideálisabb, érdeklődj kollégáinknál, vagy jelentkezz be egy konzultációra, ahol a felmérés után kiderül, pontosan mire is van szükséged!
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben