Blog

MODERN FÉRFI ÉS A PLASZTIKA BEAVATKOZÁS

MODERN FÉRFI ÉS A PLASZTIKA BEAVATKOZÁS

online időpontfoglalás
Bár a férfiak hormonális változása nem olyan szembeötlő, mint a hölgyeké, náluk is ketyeg a biológiai óra. A változások ronthatják az önképet, mely mind mentálisan, mind fizikálisan negatív hatást fejthet ki. Napjainkban egyre több férfi páciens kér segítséget a plasztikai sebészeteken vagy orvos-esztétikai központokban. És bizony, bár nem annyira látványosan, a férfiak is foglalkoznak fiatalságuk megőrzésével, fenntartásával. Lévén a minimálisan invazív technikák egyre könnyebben elérhetőek, és áruk is csökkenő trendet mutat, a beavatkozásokat igénylő férfiak száma növekszik. 2010-ben az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság beszámolója szerint 12,6 millió plasztikai műtétből 1,1 milliót férfipáciensen végeztek, mely drasztikus növekedést mutat a két évvel korábbi 225 000-es férfi páciens számhoz képest. A minimálisan invazív eljárások, pl. a botoxolás és a feltöltések száma 9%-kal emelkedett. A költségesebb beavatkozásokat illetően többen igényeltek orrműtétet, arcliftinget és a megnagyobbodott mell kisebbítését.

Az ideális szépségápolási terv fenntartja azt a test és arc megjelenést, melyet életünkön keresztül szeretnénk megtartani. Ha a fiatalabb években a túlzott napozástól, a dohányzás miatt méreganyag felhalmozódástól és az esetleges droghasználattól történő tartózkodás rengeteget segít abban, hogy megelőzzük az életkorban később bekövetkező változásokat. Később, ha megelőzzük a jelentős testtömeg ingadozást, akkor minimalizálhatjuk a laza bőr kialakulását.

Nézzük meg az életkorhoz kötött hasznos útmutatást ahhoz, hogy egész életünk során remekül nézhessünk ki!

Amikor a férfi a 30-as éveiben van

A férfi szervezetében keringő tesztoszteron hormon szintje 30 éves kor után indul csökkenésnek, és eredményezi a sovány izom évenkénti 1%-os leépülését. Emiatt a legfontosabb az, hogy ezt az izomtömeget megtartsa és folyamatosan építse. Egy rendszeres kardiovaszkuláris edzési program, súlyzós tréninggel kiegészítve alapvető fontosságú a korral természetes módon csökkenő izomtömeg megtartásához, illetve az izomvesztés csillapításához. A fiatalos megjelenéshez fontos a megfelelő vízfogyasztás, a kielégítő pihenés és a helyes táplálkozás.

Ebben az életkorban a fiatalság megőrzését célzó beavatkozások kevésbé költségeket, és az eredmények természetesek. A bőrápolás, a mérsékelt napozás, a mindennapos fényvédelem kiemelten fontos – persze nem csak ebben a korban.

40-es férfiak

A 40-es és 50-es éveikben lévő férfiak egyre gyakrabban vesznek igénybe botulinum injekciókat és kérnek feltöltést. Ebben az időszakban talán a legzavaróbb az arcbőr rugalmasságának elvesztése. Mivel az urak arcbőrének vérellátása fokozottabb, mint a hölgyeké, a beavatkozásoknál az orvosok és terapeuták figyelemmel vannak erre a savas peelingek megválasztásánál, a villanófényes vagy lézeres kezelések energiaszintjének beállításakor.

A legjellemzőbb plasztikai beavatkozások a szem környékének fiatalítását célozzák. A megfelelően végzett blepharoplasztika (szemhéjműtét) diszkréten észrevétlenül fiatalítja az arcot.

50-es években és a felett

50-es évektől kezdődően sok férfi tapasztalja azt, hogy kialakul náluk a toka, mintegy felhalmozódik a bőr az áll és a nyak környékén. A hagyományos arc- és nyaklifting technikákat férfiak esetében nehezebb alkalmazni, mert náluk a hegeket nem lehet takarni a hajjal. Ezért itt más megoldások jöhetnek szóba.

Kortól függetlenül tehát javasoljuk azt, hogy a férfi páciens orvosával együtt állítson össze egy jól megtervezett, realisztikus, konzervatív megközelítést az ideális testkép megalkotásához. 
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben