Blog

MODERN FÉRFI ÉS A PLASZTIKA BEAVATKOZÁS

MODERN FÉRFI ÉS A PLASZTIKA BEAVATKOZÁS

online időpontfoglalás
Bár a férfiak hormonális változása nem olyan szembeötlő, mint a hölgyeké, náluk is ketyeg a biológiai óra. A változások ronthatják az önképet, mely mind mentálisan, mind fizikálisan negatív hatást fejthet ki. Napjainkban egyre több férfi páciens kér segítséget a plasztikai sebészeteken vagy orvos-esztétikai központokban. És bizony, bár nem annyira látványosan, a férfiak is foglalkoznak fiatalságuk megőrzésével, fenntartásával. Lévén a minimálisan invazív technikák egyre könnyebben elérhetőek, és áruk is csökkenő trendet mutat, a beavatkozásokat igénylő férfiak száma növekszik. 2010-ben az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság beszámolója szerint 12,6 millió plasztikai műtétből 1,1 milliót férfipáciensen végeztek, mely drasztikus növekedést mutat a két évvel korábbi 225 000-es férfi páciens számhoz képest. A minimálisan invazív eljárások, pl. a botoxolás és a feltöltések száma 9%-kal emelkedett. A költségesebb beavatkozásokat illetően többen igényeltek orrműtétet, arcliftinget és a megnagyobbodott mell kisebbítését.

Az ideális szépségápolási terv fenntartja azt a test és arc megjelenést, melyet életünkön keresztül szeretnénk megtartani. Ha a fiatalabb években a túlzott napozástól, a dohányzás miatt méreganyag felhalmozódástól és az esetleges droghasználattól történő tartózkodás rengeteget segít abban, hogy megelőzzük az életkorban később bekövetkező változásokat. Később, ha megelőzzük a jelentős testtömeg ingadozást, akkor minimalizálhatjuk a laza bőr kialakulását.

Nézzük meg az életkorhoz kötött hasznos útmutatást ahhoz, hogy egész életünk során remekül nézhessünk ki!

Amikor a férfi a 30-as éveiben van

A férfi szervezetében keringő tesztoszteron hormon szintje 30 éves kor után indul csökkenésnek, és eredményezi a sovány izom évenkénti 1%-os leépülését. Emiatt a legfontosabb az, hogy ezt az izomtömeget megtartsa és folyamatosan építse. Egy rendszeres kardiovaszkuláris edzési program, súlyzós tréninggel kiegészítve alapvető fontosságú a korral természetes módon csökkenő izomtömeg megtartásához, illetve az izomvesztés csillapításához. A fiatalos megjelenéshez fontos a megfelelő vízfogyasztás, a kielégítő pihenés és a helyes táplálkozás.

Ebben az életkorban a fiatalság megőrzését célzó beavatkozások kevésbé költségeket, és az eredmények természetesek. A bőrápolás, a mérsékelt napozás, a mindennapos fényvédelem kiemelten fontos – persze nem csak ebben a korban.

40-es férfiak

A 40-es és 50-es éveikben lévő férfiak egyre gyakrabban vesznek igénybe botulinum injekciókat és kérnek feltöltést. Ebben az időszakban talán a legzavaróbb az arcbőr rugalmasságának elvesztése. Mivel az urak arcbőrének vérellátása fokozottabb, mint a hölgyeké, a beavatkozásoknál az orvosok és terapeuták figyelemmel vannak erre a savas peelingek megválasztásánál, a villanófényes vagy lézeres kezelések energiaszintjének beállításakor.

A legjellemzőbb plasztikai beavatkozások a szem környékének fiatalítását célozzák. A megfelelően végzett blepharoplasztika (szemhéjműtét) diszkréten észrevétlenül fiatalítja az arcot.

50-es években és a felett

50-es évektől kezdődően sok férfi tapasztalja azt, hogy kialakul náluk a toka, mintegy felhalmozódik a bőr az áll és a nyak környékén. A hagyományos arc- és nyaklifting technikákat férfiak esetében nehezebb alkalmazni, mert náluk a hegeket nem lehet takarni a hajjal. Ezért itt más megoldások jöhetnek szóba.

Kortól függetlenül tehát javasoljuk azt, hogy a férfi páciens orvosával együtt állítson össze egy jól megtervezett, realisztikus, konzervatív megközelítést az ideális testkép megalkotásához. 
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing