Blog

MIT NE TEGYÜNK A BŐRÜNKKEL?

MIT NE TEGYÜNK A BŐRÜNKKEL?

Online konzultáció
1, Ha a bőre zsíros, mitesszerek képződésére hajlamos, különösen fontos, hogy alaposan tisztítsa. Ne menjen úgy aludni, hogy előtte nem mosta le a sminket. Az ilyen problémás bőrt ne nyomkodja otthon, bízza szakemberre ezt a feladatot.

2, Ne járjon szoláriumba, ha a bőr fényérzékenységét fokozó krémeket, lemosókat, pakolásokat, vagy táplálék kiegészítőt haszná. Mely összetevőkre érdemes figyelni többek között? Retinol, glikolsav, kojiksav, hidrokinon, medveszőlő (arbutin), rumex, orbáncfű kivonat.

3, Kémiai peeling kezelés után mellőzze a savat tartalmazó termékeket, mert ezek minden bizonnyal irritálni fogják a frissen kezelt bőrt. A peelingezés erősségétől függően jellemzően 5 nap után térhetünk vissza a normál bőrápolási rutinhoz.

4, Ne nyúljon bele tégelyes kiszerelésű krémbe ujjal. A legjobb, ha spatulával veszi ki a szükséges krém mennyiséget. Ujjunkon még a kézmosás után is jelen lehetnek olyan baktériumok, melyektől a krém idő előtt romlásnak indulhat.

5, Ne hagyja ki a fényvédő használatát, még borús napokon sem! Az UVA sugarak szabadgyök képző hatása télen és borús időben is öregíti a bőrt.

6, Hölgyeknek: ha még nem vett igénybe lézeres / villanófényes szőrtelenítést és marad a borotválkozás mellett, soha ne húzza végig a borotvát a bőrön borotváló gél vagy krém nélkül, ellenkező esetben mikro hámsérüléseket okozhat.

7, Száraz bőr esetén semmiképp ne menjen ki a hidegbe intenzíven hidratáló krém nélkül.

8, Ne mosson arcot szappannal vagy tusfürdővel. A lúgos habzó anyagok eltávolítják a bőr barrier védőrétegét, és órákig védtelenné válik bőrünk a baktériumok támadása ellen. Ha mégis ezt a módszert választjuk, mindig használjuk az arcmosás után enyhén savas, alkoholmentes tonikot a krém felvitele előtt.
Fontos tudnivalók
  • Ha várandós vagy, illetve tervezel azzá válni, kérjük tudasd munkatársainkkal, hogy a számodra megfelelőbb kezelést és termékkombinációkat állíthassuk össze.
  • Esetleges aszpirin érzékenységről kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Ha Roaccutan vagy bármely szájon át szedhető isotretionin kúrában részesültél, kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Kezelés előtt 72 órával kerüld a retinol és származékainak alkalmazását.
  • Kezelés előtti 24 órában ne használj glikolsavat tartalmazó készítményt.
  • Ha aktív herpeszed van, sajnos a kezelést el kell halasztanunk, míg immunrendszered helyreáll. Ha sugárterápiában részesültél, kérünk, hogy tájékoztasd kezelődet.
  • A bőrminőségtől függően néhány esetben előfordulhat elhúzódó pirosság, irritáció és pikkelyesedés, szárazság és érzékenység.

ajánljuk figyelmedbe

4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

ELINDÍTOTTUK ONLINE KONZULTÁCIÓNKAT!

IMAGE SKINCARE ÚJDONSÁGOK

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

Hajhullás, androgén alopécia (Genosys HR3)
Bővebben
Kollagénindukciós terápia a Dermapen és a HIFU kezelések kombinációjával
Bővebben