Blog

  • főoldal
  • Blog
  • MEGFELELŐ FÉNYVÉDELEMMEL ÉLVEZHETŐ A NAPOZÁS
MEGFELELŐ FÉNYVÉDELEMMEL ÉLVEZHETŐ A NAPOZÁS

MEGFELELŐ FÉNYVÉDELEMMEL ÉLVEZHETŐ A NAPOZÁS

online időpontfoglalás
Ezen felül fertőtlenítő hatásúak, javítják a zsíros, pattanásos bőr állapotát, és jó közérzetet biztosítanak. Az UV sugarak hangulatjavító hatásával a napimádók már régóta tisztában vannak, de bárki könnyen meggyőződhet róla húszpercnyi napozással: a napfény hatására a boldogságérzetet okozó, ópiumszármazékok közé sorolható, endorfin hormon szintje ugyanis megugrik a szervezetben. 

Ugyanakkor a napsugárzás a bőrre nézve negatív következményekkel is járhat: Az UVB sugarak a felhám megvastagodását, leégést, azaz bőrgyulladást okozhatnak, és minden leégés növeli a bőrrák kialakulásának esélyét. Fotoallergiás reakciók is létrejöhetnek: a bőr egyes fényérzékenyítő anyagok (gyógyszerek, parfümök, festékek, növényi kivonatok) hatására túlérzékennyé válhat az UV sugarakkal szemben, begyulladhat.  A napfény vagy a mesterséges UV lámpák (szolárium, kvarclámpák) által kibocsátott, a bőrbe mélyen behatoló UVA sugarak napallergiát és bőröregedést idéznek elő: a bőr veszít rugalmasságából, megereszkedik és pigment foltok jelennek meg rajta. Mindezek miatt az UV sugárzás elleni védelemről felelőtlenség volna megfeledkezni!
 
Az Image Skincare professzionális kozmetikai márka fényvédői összetételüknél fogva átfogó védelmet nyújtanak a napsugárzás bőröregítő hatásaival szemben. 
 
Prevention+ daily ultimate protection mosturizer SPF 50
Ultra áttetsző, könnyű hidratáló, beépített széles-spektrumú UVA/UVB fényvédővel, az átfogó védelem és megelőzés végett. Újgenerációs technológia kombinálja a fizikai fényvédő áttetsző cink-oxidot a hatékony antioxidánsokkal, hogy megelőzze a szabadgyök károkat és védjen a környezeti hatásokkal szemben. Növényi őssejtekkel késlelteti a Nap bőrsejtekre gyakorolt öregítő hatását. Beavatkozáson átesett bőrre kiváló. Parabénmentes.

Prevention+ daily tinted moisturizer SPF 30
Napi színezett hidratáló, beépített széles spektrumú UVA/UVB erős fényvédővel, az egyenletes bőrtónusért és egészséges ragyogásért. Következő generációs anti-oxidánsokat tartalmaz, melyek a szabad gyökök ellen hatásosak, csökkenti a Nap és a környezeti tényezők okozta károkat. Könnyű, áttetsző formula, mely gyorsan, maradéktalanul felszívódik. Parabénmentes.

Prevention+ daily matte moisturizer SPF 32
Naponta használható, széles spektrumú UVA/UVB kritikus hullámhosszban védő erős fényvédő, mattító hidratáló. Mikroszivacs technológiával szívja fel a felszíni faggyút, a bőrt mattosítja, mentesíti a csillogástól. Következő generációs anti-oxidánsokat tartalmaz, melyek a szabad gyökök ellen hatásosak, csökkenti a Nap és a környezeti tényezők okozta károkat. Parabénmentes.
 
Prevention+ daily hydrating moisturizer SPF 30
Hosszantartó, mély hidratáltságot nyújtó krém a száraz/dehidratált és érzékeny / rozáceára hajlamos bőrre. Széles spektrumú UVA/UVB védelem. Áttetsző formulája könnyen eloszlik, nem képez fehéres bevonatot. Antioxidánsokkal, vitaminokkal, zöld teával és gyulladásgátló hatóanyagokkal dúsítva. Átfogóan véd a Nap öregítő hatásaival szemben. Parabén- és kémiai fényvédő mentes fényvédelem. Érzékeny, rozáceás, száraz/dehidratált bőrre.
 
Barnuljunk odafigyeléssel 
Aki fehér, érzékeny, leégésre hajlamos bőrrel rendelkezik folyamatos SPF 50-es fényvédelem mellett is lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjon a tűző napon – félárnyékban, magas fényvédelem mellett is kellemes szín szerezhetnek! A kettes, hármas (könnyen barnuló) bőrtípusúak is kezdjék a napozást 50-es fényvédő faktorral ellátott készítménnyel, majd ha már szereztek egy kis színt, áttérhetnek alacsonyabb faktorszámra. A fényvédők a felvitel után húsz perccel fejtik ki hatásukat, ezért a napozás előtt fél órával érdemes bekenni a bőrt, és két óra elteltével meg kell ismételni a felvitelt, de a legokosabb az volna, ha az ajánlott, napon tölthető maximális másfél órai időtartamot nem lépnénk túl! Fürdőzést követően a vízálló készítmények felvitelét is ajánlatos megismételni, mert a törölközővel a naptej nagy része lejön. Bánjunk a naptejjel bőkezűen – ha ugyanis túl vékonyan visszük fel, nem biztosítja a flakonon feltüntetett fényvédelmet, csupán annak töredékét. Egy felnőtt teljes testfelületére hat teáskanálnyi az ajánlott mennyiség. A déli órákban egyáltalán nem javasolt a napon tartózkodni. Ha valóban komolyan vesszük és betartjuk a barnulásra vonatkozó szabályokat, lelkiismeret furdalás és bőrproblémák kialakulása nélkül élvezhetjük egészségesen bronzos bőrszínünket!

 
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben
Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem