Blog

LELTÁR A BŐR MÉLYÉN

LELTÁR A BŐR MÉLYÉN

online időpontfoglalás
Bőrdiagnosztikára épp olyan rendszeresen kellene eljárnunk, mint mondjuk tüdőszűrésre, hiszen a bőrünk állapota, igényei folyamatosan változnak. A bőrdiagnosztikai készülék segítségével objektív képet kaphatunk bőrünk állapotáról. A különféle hullámhosszú fényekkel működő vizsgálófej feltárja a bőr mélyén zajló folyamatokat így módunkban áll ezeknek megfelelően változtatni a bőrápolási rutinunkon, amivel megelőzhető például a pigmentfoltok kialakulása, lassítható a ráncképződés. Egyszerű, fájdalommentes és ártalmatlan eljárásról van szó, mivel a gép semmiféle sugárzást nem bocsát ki (ezért nem is volt szerencsés a tüdőszűréses hasonlat, de a nőgyógyászati vizsgálat sem lett volna jobb).
 
Feltárulnak bőrünk titkai
 
A bőrdiagnosztika során a vizsgálófej a megtisztított arcbőrre helyezve megméri annak hidratáltságát, zsírosságának mértékét, rugalmasságát, egyenletességét, a pórusok méretét, a pigmentáció és elszíneződés mértékét, a bőr érzékenységét és felméri a ráncokat. Az egyes méréseket követően a mérést végző szakember elmagyarázza, hogy az adott érték mennyire tér el a referenciától. Ez egyébként látható is a számítógép képernyőjén kirajzolódó könnyen értelmezhető diagramokon. Az értékek elemzésénél természetesen figyelembe veszi a gép az életkort is.
 
Az 1000-szeres(!) nagyításban a bőr érdekes látványt nyújt: semmi sem maradhat rejtve a szemünk elől. Még mielőtt a bőrfelszínen észlelnénk őket, láthatóvá válnak a bőr mélyén keletkező pigmentfoltok, az éppen kialakuló redők, ráncok, értágulatok (rosacea). Ekkor még jó néhány folyamat visszafordítható, de legalábbis jelentősen lelassítható.
 
Vonjuk le a tanulságokat
 
Fontos, hogy bőrünket a megfelelő módon, a bőrünk számára leghatékonyabb termékekkel és kezelésekkel ápoljuk. A helyes választással javítható bőrünk állapota, visszakaphatja eredeti ragyogó, egészséges megjelenését. A kozmetikumok és kezelések erdejében nehéz az eligazodás, hisz mindenki egyedi bőrrel rendelkezik. Könnyen elcsábulunk egy-egy tetszetős arcápoló megvásárlására, pedig lehet, hogy nem is használ bőrünknek. Az is megtörténhet, hogy egy nem megfelelő kezeléstől felborul bőrünk egyensúlya, vagy túl radikális beavatkozásnak vetjük magunkat alá a szépség megőrzésének, elérésének érdekében. Hogy a legjobb döntéseket tudjuk meghozni, bízzuk magunkat a diagnózist végző szakember segítségére. Aki szeretné elvégeztetni a műszeres bőrelemzéssel összekötött konzultációt, a Royal Clinics orvos-esztétikai központban megteheti!
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben
Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem