Blog

HAJHULLÁS ELLEN PROFESSZIONÁLIS KEZELÉS

HAJHULLÁS ELLEN PROFESSZIONÁLIS KEZELÉS

online időpontfoglalás
 Megjelenésünk fontos része dús és egészséges hajkoronánk, amely fiatalságot sugároz és magabiztosságot ad a viselőjének. Éppen ezért a hajritkulással nem könnyű szembenézni, akár pszichés zavarhoz is vezethet, így érdemes minél hamarabb elejét venni.

Mitől hullik? 
 
Átlagosan 100-150 ezer hajszállal rendelkezünk, melyeknek nyolcvan százaléka növekszik, míg a többi nyugalmi illetve átmeneti fázisban, azaz kihulló félben van. A hajszálak élettartama nagyon eltérő lehet: a növekedési fázis, amikor a haj háromnaponta kb. egy millimétert nő, 2-6 évig tart. Minden egyes nap a fejbőrben található hajgyökerek sejtjei összességében 30 méter hajszálrostot, más néven keratint képeznek. A folyamatos hajváltás akár napi 100 hajszál elvesztéséig teljesen természetes – hajhullásról akkor beszélünk, ha ennél nagyobb a veszteség, illetve ha a hajhullás egy területre koncentrálódik.
Korai hajhullást belső – genetikai és hormonális -, valamint külső tényezők, amilyen a stressz vagy a hajhagymák meghűlése egyaránt okozhatnak. A különböző okok végül ugyanahhoz az eredményhez vezetnek: a hajszálak gyökereit körülvevő kollagénburok megvastagszik, megszilárdul és emiatt a hajszál nem jut elegendő tápanyaghoz. Mivel a hajhagyma így nem képes a tökéletes működésre, a hajszál elvékonyodik, végül pedig kihullik. A probléma eredetét gyakran nem könnyű kideríteni.
A problémára a haj- és bőrgyógyászok valamint a kozmetikai cégek folyamatosan keresik a megoldást. A hajhullás kezelhető, ám a kezelés eredményessége sok mindentől függ. Fontos tényező az idő: minél korábban kezdjük meg a kezelést, annál nagyobb az esélye, hogy a hajhagymák normál működése visszaállítható. A kezelések célja a hajhagyma stimulálása, a vérellátás serkentése, de legfontosabb, hogy a hajhullás okának megszüntetése – már amennyiben ez lehetséges. A hajhullás kezelésében a türelem és a rendszeresség elengedhetetlen.
 
Kezelés kombinált terápiával
 
A professzionális esztétikai eljárásokat alkalmazó Royal Clinics orvos-esztétikai klinikán a hajhullás konzultációt szakember végzi egy mikrokamera segítségével. Ennek alapján javasolja a páciens számára legalkalmasabb módszert vagy több módszert ötvöző kombinált terápiát. A hajhullást mezoterápiával, dermarollerrel és saját vér terápiával (PRP)is kezelik. A speciálisan összeállított mezoterápiás steril hatóanyag koktélt (mely a páciens problémájára, egyénre szabottan kerül összeállításra), tű segítségével juttatják a bőrbe. A mezoterápia előnye, hogy pontosan olyan mélységbe juttatja a hatóanyagokat, ahol azok maradéktalanul felszívódnak. A javasolt kezelésszám egyénenként változhat, általában 6-8 alkalom.
 
A dermarolleres kezelés során az érintett fejbőr terület funkcióit tűhenger segítségével serkentik: stimulálja a hajhagymák működését, mivel a mikrotű szúrások helyi vérbőséget idéznek elő. Fokozza még a hatást, hogy a tűk behatolva a bőrbe mikrocsatornákat nyitnak meg, így biztosítva a hatóanyagok bejutását. A legtöbb esetben kb. 10 kezelést követően új hajszálak jelennek meg.
 
A kezelések másik fajtája az úgynevezett Drakula terápia vagy PRP, melynek során a páciens levett vérét centrifuga segítségével szeparálják és a vérlemezkékben feldúsult valamint a hajnövekedést indukáló növekedési faktorokat tartalmazó plazmát injektálják a problémás területre. A páciens a kúra során mintegy 3-4 alkalommal látogat el a központba kezelésre 6-8 hetente. A kezeléskúra hatására elsőként a hajhullás ütemének csökkenését, akár teljes megszűnését tapasztalja a páciens, a második fázisban pedig új, finom hajszálak indulnak növekedésnek.
 
Minél hamarabb szánjuk el magunkat a hajhullás, vékonyodás kezelésére, annál nagyobb az esélye, hogy hatékony változást tudunk elérni!
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben