Blog

HAJHULLÁS ELLEN PROFESSZIONÁLIS KEZELÉS

HAJHULLÁS ELLEN PROFESSZIONÁLIS KEZELÉS

online időpontfoglalás
 Megjelenésünk fontos része dús és egészséges hajkoronánk, amely fiatalságot sugároz és magabiztosságot ad a viselőjének. Éppen ezért a hajritkulással nem könnyű szembenézni, akár pszichés zavarhoz is vezethet, így érdemes minél hamarabb elejét venni.

Mitől hullik? 
 
Átlagosan 100-150 ezer hajszállal rendelkezünk, melyeknek nyolcvan százaléka növekszik, míg a többi nyugalmi illetve átmeneti fázisban, azaz kihulló félben van. A hajszálak élettartama nagyon eltérő lehet: a növekedési fázis, amikor a haj háromnaponta kb. egy millimétert nő, 2-6 évig tart. Minden egyes nap a fejbőrben található hajgyökerek sejtjei összességében 30 méter hajszálrostot, más néven keratint képeznek. A folyamatos hajváltás akár napi 100 hajszál elvesztéséig teljesen természetes – hajhullásról akkor beszélünk, ha ennél nagyobb a veszteség, illetve ha a hajhullás egy területre koncentrálódik.
Korai hajhullást belső – genetikai és hormonális -, valamint külső tényezők, amilyen a stressz vagy a hajhagymák meghűlése egyaránt okozhatnak. A különböző okok végül ugyanahhoz az eredményhez vezetnek: a hajszálak gyökereit körülvevő kollagénburok megvastagszik, megszilárdul és emiatt a hajszál nem jut elegendő tápanyaghoz. Mivel a hajhagyma így nem képes a tökéletes működésre, a hajszál elvékonyodik, végül pedig kihullik. A probléma eredetét gyakran nem könnyű kideríteni.
A problémára a haj- és bőrgyógyászok valamint a kozmetikai cégek folyamatosan keresik a megoldást. A hajhullás kezelhető, ám a kezelés eredményessége sok mindentől függ. Fontos tényező az idő: minél korábban kezdjük meg a kezelést, annál nagyobb az esélye, hogy a hajhagymák normál működése visszaállítható. A kezelések célja a hajhagyma stimulálása, a vérellátás serkentése, de legfontosabb, hogy a hajhullás okának megszüntetése – már amennyiben ez lehetséges. A hajhullás kezelésében a türelem és a rendszeresség elengedhetetlen.
 
Kezelés kombinált terápiával
 
A professzionális esztétikai eljárásokat alkalmazó Royal Clinics orvos-esztétikai klinikán a hajhullás konzultációt szakember végzi egy mikrokamera segítségével. Ennek alapján javasolja a páciens számára legalkalmasabb módszert vagy több módszert ötvöző kombinált terápiát. A hajhullást mezoterápiával, dermarollerrel és saját vér terápiával (PRP)is kezelik. A speciálisan összeállított mezoterápiás steril hatóanyag koktélt (mely a páciens problémájára, egyénre szabottan kerül összeállításra), tű segítségével juttatják a bőrbe. A mezoterápia előnye, hogy pontosan olyan mélységbe juttatja a hatóanyagokat, ahol azok maradéktalanul felszívódnak. A javasolt kezelésszám egyénenként változhat, általában 6-8 alkalom.
 
A dermarolleres kezelés során az érintett fejbőr terület funkcióit tűhenger segítségével serkentik: stimulálja a hajhagymák működését, mivel a mikrotű szúrások helyi vérbőséget idéznek elő. Fokozza még a hatást, hogy a tűk behatolva a bőrbe mikrocsatornákat nyitnak meg, így biztosítva a hatóanyagok bejutását. A legtöbb esetben kb. 10 kezelést követően új hajszálak jelennek meg.
 
A kezelések másik fajtája az úgynevezett Drakula terápia vagy PRP, melynek során a páciens levett vérét centrifuga segítségével szeparálják és a vérlemezkékben feldúsult valamint a hajnövekedést indukáló növekedési faktorokat tartalmazó plazmát injektálják a problémás területre. A páciens a kúra során mintegy 3-4 alkalommal látogat el a központba kezelésre 6-8 hetente. A kezeléskúra hatására elsőként a hajhullás ütemének csökkenését, akár teljes megszűnését tapasztalja a páciens, a második fázisban pedig új, finom hajszálak indulnak növekedésnek.
 
Minél hamarabb szánjuk el magunkat a hajhullás, vékonyodás kezelésére, annál nagyobb az esélye, hogy hatékony változást tudunk elérni!
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing