Blog

A tél slágere: a lézerkezelés

A tél slágere: a lézerkezelés

online időpontfoglalás
Ha tél, akkor lézeres kezelések! Nyáron az erős UV sugárzás miatt nem ajánlott sem az erősebb, savas peelingek, sem a lézerek alkalmazása, a napos idő végével ezek azonban ismét előtérbe kerülnek. A lézeres kezelésekről, azok közül is a népszerű frakcionált CO2 lézeres kezelésről és bőrünkre gyakorolt hatásáról kérdeztük dr. Ekaterine Paschalit, a Royal Clinics bőrgyógyász szakorvosát.
 
Télen az UV sugárzás minimális, így zöld utat kapnak a szezonális kezelések, mint például a frakcionált CO2 lézeres kezelés, ami rendkívül népszerű és igazi Jolly Joker az orvos-esztétikai kezelések között. Nem véletlenül, hiszen hámlasztja a bőrt, segíti a kollagén termelődését és nemcsak a felszíni problémákat kezeli, de a pigmentfoltokat is hatékonyan csökkenti, sőt még feszesíti is a bőrt. Számtalan kibocsátott mikrolézernyaláb segítségével állítja vissza eredeti formájára a bőr mindkét rétegét, az epidermiszt és a dermiszt is.
 
A frakcionált CO2 lézer eltér a hagyományos lézerektől, hiszen „frakciókban” kezel, azaz nem távolítja el a teljes bőrfelszínt, csak egyes bőrzónákat érint. Mivel a lézerfényt célzottan csak a bőr kiválasztott területeire irányítjuk, a bőr többi része érintetlen marad. Az ép bőrfelületekből gyors hámosodási folyamat indul, amely gyorsabb felépülési időt tesz lehetővé.
Az ablatív lézerekkel összehasonlítva ez a lézeres kezelés kevesebb kényelmetlenséggel jár és a lehetséges mellékhatások is csökkennek.  
 
Miért nem szabad nyáron?
A frakcionált CO2 lézeres kezelés hámlasztja a bőrt, ezért, ha nyáron vennénk részt ezen a sokoldalú és korszerű arcfiatalító kúrán, a napsugarak káros hatással lennének az újonnan keletkezett hámrétegre. Ha erős nap éri a lézerkezelt bőrt, azon foltok jelenhetnek meg és a bőrszerkezet is sérülhet. Ezért javasoljuk klinikánkon is a téli hónapokra ezeket a kezeléseket, amikor a sugárzásveszély jóval alacsonyabb.
 
Ne csak a naptól óvjuk bőrünket!
A fényvédelemre azonban nemcsak nyáron kell gondolnunk! Óvjuk bőrünket a „High-Energy Visible (HEV) Light” vagy Blue Light, azaz a digitális eszközök kijelzője által kibocsájtott kék fénytől is, amely nemcsak a szemünkre, a bőrünkre is káros lehet és meggyorsíthatja öregedését. 
 
Részt vennél a kezelésen? Foglalj időpontot konzultációra telefonon vagy online, esetleg érdeklődj személyesen klinikánkon!
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben