Blog

A 7 LEGFONTOSABB NAPOZÁSI ARANYSZABÁLY

A 7 LEGFONTOSABB NAPOZÁSI ARANYSZABÁLY

online időpontfoglalás
Szeretnél hatékonyan védekezni a káros sugarak ellen? Csak az alapvető szabályokat kell betartanod és nyugodtan élvezheted a simogató napsugarakat!

Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég amegfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!

A legfontosabb szabályok

1. Válassz olyan fényvédőkrémet, mely legalább 15-ös faktorral rendelkezik. A gyerekek és az idősebbek, valamint azok számára, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, legideálisabb a 30-as és 50-es faktor, illetve döntően fizikai hatóanyagokat tartalmazó fényvédők. Mindig fordíts kiemelt figyelmet a lejárati dátumnak, sokan elfeledkeznek róla, hogy a naptejek eltarthatósági ideje is véges.  „A jó hír az, hogy nagyon sok olyan termék kapható már a piacon, mely nem tömíti el a  pórusokat, nem hagy zsíros utóérzetet és megfelelő védelmet biztosít. Az Spf szám azt jelzi, hogy az adott termékkel hányszorosára növelhető a napon töltött idő leégés nélkül, melyért az UVB sugarak felelősek. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezt az értéket laboratóriumi körülmények között határozták meg és a való életben, pl. a homokról, vízről visszaverődő napsugarak, izzadás, sport miatt módosulhat.”- mondta a Royal Clinics Orvos-esztétikai Központ bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosa.

2. Annak érdekében, hogy maximális védelmet nyújtson, a fényvédőkrémet vidd fel a bőrödre minimum 30 perccel napozás előtt.

3. Akkor is kend be magad, ha felhős az idő. A felhők nem jelentenek akadályt az UV-sugaraknak.„Mind az UVA, mind pedig az UVB sugárzás okozhat bőrkárosodást, és egyaránt felelősek a ráncok kialakulásáért, a fertőzésekkel szembeni alacsonyabb ellenállásért, az időskori bőrelváltozásokért és a bőrrákért. A folyamat még nem teljesen világos a tudósok előtt, azonban a lehetséges mechanizmusok között szerepel a kollagén bomlása, a szabadgyökök képződése a DNS regenerálódási folyamat károsodása és az immunrendszer gátlása is. Az UV sugárzás vezethet pl. az érfalak elvékonyodásához, és a napnak kitett területeken maradandó értágulatok is kialakulhatnak. Az egyik legismertebb nap kiváltotta elváltozás a szeplő. Szeplő sokszor úgy képződik, hogy a festék (melanin) termelő sejt, a melanocita, megnövekszik. Nagy szeplőket, vagy pigmentfoltokat láthatunk kézfejen, mellkason, vállon és karokon is, korábbi napégések helyén.”- árulta el a doktornő.

4. Ne feledkezz el a napszemüvegről és a kalapról, hiszen nem csupán stílusos kiegészítőkről van szó, de az egészséged szempontjából is fontos eszközökről, melyek védelmet nyújtanak szemeidnek és megóvnak a hőgutától. „A ma már kapható fényvédő ruhák és karimás kalapok is segítenek a védekezésben. Fontos, hogy erről ne feledkezzünk meg, hiszen látásunk is könnyen károsodhat erős napsütésben.”

5. Ne menj fehér bőrrel a strandra! Ha te is azok  közé tartozol, akik csak a nyaralás idején fekszenek ki először tartósan a napra, bizony könnyen a leégés áldozata lehetsz. Fontos, hogy ilyenkor fokozatosanszoktasd hozzá magadat a napfényhez, legjobb, ha pár napig az árnyékban pihensz. „Közismert, hogy a túlzott napozás bőrrákot okozhat. A három fő bőrrák típus a melanoma, a basal sejtes karcinóma és a laphámrák. Ezek közül a legveszélyesebb a melanoma. Kialakulásáért a fiatal kori napozás, szoláriumozás nagymértékben felelős”.

6. Soha ne napozz sminkben! Amellett, hogy nem túl esztétikus, mivel leázik a nagy melegben, még egészségtelen is, a nyári bőrproblémák egyik legfőbb okozója. Strandolás előtt mindenképpen tisztítsd meg alaposan az arcod, majd vigyél fel rá megfelelő faktorú fényvédőkrémet.

7. Fogyassz minél több folyadékot, a napozás során az UV sugárzás mellett, a legnagyobb veszély a nagy melegben a dehidratáció. Kerüld az alkoholos italokat, mivel azok még több vizet vonnak el a szervezettől, helyette igyál annál több vizet.

 
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing