Blog

  • főoldal
  • Blog
  • 4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL
4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

online időpontfoglalás
„Az állandó stressz bizonyos betegségeket, bőrtüneteket okozhat vagy felerősítheti a meglévőket. Az is lehet, hogy a nagy gondolkodásban rájöttél, hogy ideje lenne valamit tenni a fiatalos megjelenésért, szívesen tájékozódnál, milyen beavatkozások közül választhatsz. Akár kérdésed van, akár valamilyen bőrproblémával szembesülsz otthon, mindenképpen kérd szakember, bőrgyógyász segítségét” – mondja Sziráki Zsóka, szakasszisztens. „Ebben az átmeneti helyzetben az óvatosabbaknak biztosítjuk az online virtuális konzultáció lehetőségét orvosainkkal és bőrterapeutáinkkal, de szűkített nyitva tartással orvos is fogadja pácienseiket, személyesen. Aki most felkeres bennünket, biztonságban érezheti magát, mert extra körültekintéssel és gyakorisággal fertőtlenítünk és minimalizáljuk az egy légtérben lévők számát.” 

„Sok helyről hallottam, hogy az otthoni karanténban sokan elkezdték saját maguk a bőrápolást, mert nem láttak más megoldást. Ez sajnos szaktudás hiánya miatt rosszul is alakulhat. Mi az, amivel semmiképpen ne kísérletezzetek otthon?” Zeőke Gabriella bőrterapeuta, szakasszisztens a következőket javasolja. „A neten könnyen beszerezhetőek a mikrotűs hengerek, a dermarollerek. Otthoni használatától óva intelek benneteket. Hogy miért? Igen fontos a tűk minősége! Ha nem orvosi fémből készül, nem megfelelő a kialakítása, roncsolhatja a bőrt. A sterilitás hiánya gyulladást és fertőzést okozhat. Sőt, nem gyakorlott használatával  a kollagén-építés helyett akár heges bőrfelszín lesz a kijárási korlátozás végére arcod „dísze”. Tarts ki türelmesen. Inkább keress bennünket és beszéljünk virtuális konzultáción, elmondjuk, milyen otthoni ápolással tudod bőrödet karban tartani. A mikrotűs kezeléseket pedig majd a járvány csillapodásával együtt elkezdjük, klinikai környezetben.”

Hegyi Andrea, bőrterapeuta arra figyelmezteti az otthoni bőrápolás „fanatikusokat”, hogy ne használjanak erős savakat otthon. „Itt a tavaszi-nyári időszak, emiatt sokkal erősebb a napsugárzás. Jobban kell védenünk a bőrünket a Nap káros sugarai ellen. A napok hosszabbak, több a napsütéses órák száma, és próbálunk minél több időt a szabadban tölteni. Az arcápolási rutinunkat is át kell alakítanod ilyenkor. Amikor savas készítményeket alkalmazunk, azoknak erős fényérzékenyítő hatásuk van, ebből kifolyólag pigmentfoltok illetve egyéb károk is jelentkezhetnek a bőrünkön. Ha pedig az internetről, ismeretlen forrásból szerzed be a peeling savakat, aminek nem ismered a pH-ját, pontos összetételét, azzal sajnos többet ártasz, mint használsz. Ha nem tudod, miben bízhatsz és mi a legjobb neked, keress bennünket, segítünk, felkészítjük bőrödet otthon a professzionális peelingre.”

„Az élet megváltozása nyomot hagy a bőrön, előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg. Ne kezdd el őrült módon szárítgatni a bőrödet, hogy a kellemetlen látogatók megszűnjenek”’ – tanácsolja Rendes Nikoletta, bőrterapeuta. „Valójában egyedül bőröd nedvességtartalmát tudod „leszárítani” magadról, aminek viszont semmi köze a pattanásokhoz. Ha megvonod a bőrödtől a vizet és más nedvességmegkötő vegyületeket is "leszárítasz", veszélyezteted a bőröd megújulásra való képességét, és azt, hogy harcolni tudjon a gyulladások ellen; ez pedig a baktériumok elszaporodásának kedvez. Fontos hogy ne piszkáld az arcodat és a pattanásokat, mert könnyen elfertőződnek! Amíg nem tudsz hozzánk eljönni egy professzionális kezelésre, addig is segítünk neked kiválasztani, otthon milyen termékekkel tarthatod karban „ellenségeidet”.


Keress bennünket elérhetőségeinken. Hétköznaponként reggel 8 és este 8 között fogadjuk hívásodat, és online is tudsz jelentkezni virtuális konzultációra az http://onlinekonzultacio.royalclinics.hu/ oldalon.
Fontos tudnivalók
- A kezeléseket konzultáció előzi meg, ahol az orvos/terapeuta elmondja a reálisan várható eredményeket, kizárja az ellenjavallatokat, elmondja a kezelés menetét, az esetleges mellékhatásokat, a kezelésre történő felkészülést, utóápolást.
- A kezelés előtt minden esetben beleegyező nyilatkozatban, írásban is tájékoztatjuk a kezelés tudnivalóiról.
- A kezelés előtt és után, illetve a kúra alatt az orvos/terapeuta előtte-utána felvételeket készít, melyek segítik a változások objektív követését. Ezek a felvételek csak belső felhasználásra készülnek. Ha ettől eltérően szeretnénk a képeket felhasználni, azt kizárólag az Ön előzetes beleegyezésével tehetjük meg.
- Ha kezelőkúra során bármilyen változás történik Önnél (pl. várandós lesz, új gyógyszert vagy étrendkiegészítőt kezd el szedni, elfelejti használni az előírt otthoni ápolási termékeket, stb.), haladéktalanul tájékoztassa az orvost/terapeutát.
- Fényvédő használata szinte minden kezelésünk után kötelező.
- Ha a kezelés után otthon bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel, elbizonytalanodna az utóápolást illetően, hívjon bennünket, segítünk.

ajánljuk figyelmedbe

Divine Pro: a rádiófrekvenciás-mikrotűs kezelések legújabb generációja

Bemutatjuk a testkezelések legújabb sztárját: a Nucleofill Body eljárást

Arcfiatalítás új szintre emelve: újítsd meg a bőröd az arany szépítő erejével!

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

CO2 frakcionális lézeres felületmegújítás, fiatalítás
Bővebben
Fine Thread Contouring, FTC - Thread Lifting
Bővebben
Profhilo - a hialuronsavas arcfeszesítés merőben új megközelítése
Bővebben
ScarLet RF orvosi rádiófrekvencia mikrotűs kezelés
Bővebben
Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem