Blog

  • főoldal
  • Blog
  • 4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL
4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

4 DOLOG, AMIT NE TEGYÉL A BŐRÖDDEL A KIJÁRÁSI TILALOM ALATT – TANÁCSOK A ROYAL CLINICS KOLLÉGÁITÓL

Online konzultáció
„Az állandó stressz bizonyos betegségeket, bőrtüneteket okozhat vagy felerősítheti a meglévőket. Az is lehet, hogy a nagy gondolkodásban rájöttél, hogy ideje lenne valamit tenni a fiatalos megjelenésért, szívesen tájékozódnál, milyen beavatkozások közül választhatsz. Akár kérdésed van, akár valamilyen bőrproblémával szembesülsz otthon, mindenképpen kérd szakember, bőrgyógyász segítségét” – mondja Sziráki Zsóka, szakasszisztens. „Ebben az átmeneti helyzetben az óvatosabbaknak biztosítjuk az online virtuális konzultáció lehetőségét orvosainkkal és bőrterapeutáinkkal, de szűkített nyitva tartással orvos is fogadja pácienseiket, személyesen. Aki most felkeres bennünket, biztonságban érezheti magát, mert extra körültekintéssel és gyakorisággal fertőtlenítünk és minimalizáljuk az egy légtérben lévők számát.” 

„Sok helyről hallottam, hogy az otthoni karanténban sokan elkezdték saját maguk a bőrápolást, mert nem láttak más megoldást. Ez sajnos szaktudás hiánya miatt rosszul is alakulhat. Mi az, amivel semmiképpen ne kísérletezzetek otthon?” Zeőke Gabriella bőrterapeuta, szakasszisztens a következőket javasolja. „A neten könnyen beszerezhetőek a mikrotűs hengerek, a dermarollerek. Otthoni használatától óva intelek benneteket. Hogy miért? Igen fontos a tűk minősége! Ha nem orvosi fémből készül, nem megfelelő a kialakítása, roncsolhatja a bőrt. A sterilitás hiánya gyulladást és fertőzést okozhat. Sőt, nem gyakorlott használatával  a kollagén-építés helyett akár heges bőrfelszín lesz a kijárási korlátozás végére arcod „dísze”. Tarts ki türelmesen. Inkább keress bennünket és beszéljünk virtuális konzultáción, elmondjuk, milyen otthoni ápolással tudod bőrödet karban tartani. A mikrotűs kezeléseket pedig majd a járvány csillapodásával együtt elkezdjük, klinikai környezetben.”

Hegyi Andrea, bőrterapeuta arra figyelmezteti az otthoni bőrápolás „fanatikusokat”, hogy ne használjanak erős savakat otthon. „Itt a tavaszi-nyári időszak, emiatt sokkal erősebb a napsugárzás. Jobban kell védenünk a bőrünket a Nap káros sugarai ellen. A napok hosszabbak, több a napsütéses órák száma, és próbálunk minél több időt a szabadban tölteni. Az arcápolási rutinunkat is át kell alakítanod ilyenkor. Amikor savas készítményeket alkalmazunk, azoknak erős fényérzékenyítő hatásuk van, ebből kifolyólag pigmentfoltok illetve egyéb károk is jelentkezhetnek a bőrünkön. Ha pedig az internetről, ismeretlen forrásból szerzed be a peeling savakat, aminek nem ismered a pH-ját, pontos összetételét, azzal sajnos többet ártasz, mint használsz. Ha nem tudod, miben bízhatsz és mi a legjobb neked, keress bennünket, segítünk, felkészítjük bőrödet otthon a professzionális peelingre.”

„Az élet megváltozása nyomot hagy a bőrön, előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg. Ne kezdd el őrült módon szárítgatni a bőrödet, hogy a kellemetlen látogatók megszűnjenek”’ – tanácsolja Rendes Nikoletta, bőrterapeuta. „Valójában egyedül bőröd nedvességtartalmát tudod „leszárítani” magadról, aminek viszont semmi köze a pattanásokhoz. Ha megvonod a bőrödtől a vizet és más nedvességmegkötő vegyületeket is "leszárítasz", veszélyezteted a bőröd megújulásra való képességét, és azt, hogy harcolni tudjon a gyulladások ellen; ez pedig a baktériumok elszaporodásának kedvez. Fontos hogy ne piszkáld az arcodat és a pattanásokat, mert könnyen elfertőződnek! Amíg nem tudsz hozzánk eljönni egy professzionális kezelésre, addig is segítünk neked kiválasztani, otthon milyen termékekkel tarthatod karban „ellenségeidet”.


Keress bennünket elérhetőségeinken. Hétköznaponként reggel 8 és este 8 között fogadjuk hívásodat, és online is tudsz jelentkezni virtuális konzultációra az http://onlinekonzultacio.royalclinics.hu/ oldalon.
Fontos tudnivalók
  • Ha várandós vagy, illetve tervezel azzá válni, kérjük tudasd munkatársainkkal, hogy a számodra megfelelőbb kezelést és termékkombinációkat állíthassuk össze.
  • Esetleges aszpirin érzékenységről kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Ha Roaccutan vagy bármely szájon át szedhető isotretionin kúrában részesültél, kérjük tájékoztasd kezelődet.
  • Kezelés előtt 72 órával kerüld a retinol és származékainak alkalmazását.
  • Kezelés előtti 24 órában ne használj glikolsavat tartalmazó készítményt.
  • Ha aktív herpeszed van, sajnos a kezelést el kell halasztanunk, míg immunrendszered helyreáll. Ha sugárterápiában részesültél, kérünk, hogy tájékoztasd kezelődet.
  • A bőrminőségtől függően néhány esetben előfordulhat elhúzódó pirosság, irritáció és pikkelyesedés, szárazság és érzékenység.

ajánljuk figyelmedbe

ELINDÍTOTTUK ONLINE KONZULTÁCIÓNKAT!

IMAGE SKINCARE ÚJDONSÁGOK

5 legjobb tippünk idén nyárra

Szolgáltatásaink

Címkék

Arckezelés Blog Bőrgyógyászat Konzultáció Plasztikai sebészet Testkezelés Végleges szőrtelenítés

Fókusz kezelések

Hajhullás, androgén alopécia (Genosys HR3)
Bővebben
Kollagénindukciós terápia a Dermapen és a HIFU kezelések kombinációjával
Bővebben